Bližšie k prírode č. 7
V ďalšej reportáži budeme hovoriť o ostrovčekoch zelene – teda o miestach, ktoré poskytujú potravu a úkryt. Sú to biopásy. Ako, čím a kde ich založiť, aby sa z nich stali biopásy spásy? Na to vám odpovieme.
Fridrich Konrád choval a cvičil farbiare. Jeho životný príbeh a silný odkaz hrdo nosia členovia Klubu chovateľov farbiarov, ktorí mu nedávno odhalili pamätnú tabuľu v jeho rodnej dedine v Horňanoch.
A po krátkej spomienke na Fridricha Konráda na záver podcastu navštívime lovecký zámoček Antonstál pri Trenčíne. Šéfkuchár Michal Škorec nám prezradí recept na guláš z diviaka. A ešte niečo nám prezradí... a to čo pridáva do tejto horárskej polievky. Okrem tradičných korenín, leča a zeleniny a jednu naozaj netradičnú ingredienciu. Počúvajte nás až do konca a dozviete sa akú.
V podcaste Bližšie k prírode č.7 účinkujú:
Zima Peter, Ing. – Lesy SR š.p.
Staško Jozef, Ing. – OZ Vihorlat, Lesy SR š.p.
Starecká Ala – utečenka
Vigoda Matej, Ing. – generálny riaditeľ, Lesy SR š.p.
Aydin Raha – asistent veľvyslanca Iránu
Kaššák Peter, RNDr., PhD. – predseda OZ Zeleň
Greguš Dávid – predseda PZ Bažant Kvetoslavov
Gešvantner Tibor, Ing. – predseda, Klub chovateľov farbiarov
Ábel Jozef – Klub chovateľov farbiarov
Rapaič Rajmund, Ing. – Klub chovateľov farbiarov
Veselský Roman – Klub chovateľov farbiarov Slovenska
Gyarfašová Oľga – vnučka F. Konráda
Kmeťo Ľubomír, Ing. – Klub chovateľov farbiarov
Staňová Jana, Ing. – lesná pedagogička, Lesy SR š.p.
Škorec Michal – šéfkuchár
Sliacka Anna, Mgr., PhD. – lesná pedagogička, Lesy SR š.p.
Pomoc utečencom, Biopásy spásy, Fridrich Konrád, Diviak po horársky
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Prvá reportáž má názov Pomoc utečencom. Na migráciu ľudí vyvolanú vojnovým konfliktom na ukrajinskom území reagovali aj lesnícke subjekty a rôzne občianske združenia. Povieme vám ako pomáhali.
V ďalšej reportáži budeme hovoriť o ostrovčekoch zelene – teda o miestach, ktoré poskytujú potravu a úkryt. Sú to biopásy. Ako, čím a kde ich založiť, aby sa z nich stali biopásy spásy? Na to vám odpovieme.
Fridrich Konrád choval a cvičil farbiare. Jeho životný príbeh a silný odkaz hrdo nosia členovia Klubu chovateľov farbiarov, ktorí mu nedávno odhalili pamätnú tabuľu v jeho rodnej dedine v Horňanoch.
A po krátkej spomienke na Fridricha Konráda na záver podcastu navštívime lovecký zámoček Antonstál pri Trenčíne. Šéfkuchár Michal Škorec nám prezradí recept na guláš z diviaka. A ešte niečo nám prezradí... a to čo pridáva do tejto horárskej polievky. Okrem tradičných korenín, leča a zeleniny a jednu naozaj netradičnú ingredienciu. Počúvajte nás až do konca a dozviete sa akú.
Spoza mixážneho pultu vás zdraví Martin Kučmín a od mikrofónu Ľubo Kľúčik.
V podcaste Bližšie k prírode č.7 účinkujú:
Zima Peter, Ing. – Lesy SR š.p.
Staško Jozef, Ing. – OZ Vihorlat, Lesy SR š.p.
Starecká Ala – utečenka
Vigoda Matej, Ing. – generálny riaditeľ, Lesy SR š.p.
Aydin Raha – asistent veľvyslanca Iránu
Kaššák Peter, RNDr., PhD. – predseda OZ Zeleň
Greguš Dávid – predseda PZ Bažant Kvetoslavov
Gešvantner Tibor, Ing. – predseda, Klub chovateľov farbiarov
Ábel Jozef – Klub chovateľov farbiarov
Rapaič Rajmund, Ing. – Klub chovateľov farbiarov
Veselský Roman – Klub chovateľov farbiarov Slovenska
Gyarfašová Oľga – vnučka F. Konráda
Kmeťo Ľubomír, Ing. – Klub chovateľov farbiarov
Staňová Jana, Ing. – lesná pedagogička, Lesy SR š.p.
Škorec Michal – šéfkuchár
Sliacka Anna, Mgr., PhD. – lesná pedagogička, Lesy SR š.p.